Najava: Eco-Time Conference III

Time – Ecology – New Media Art
Vrijeme – ekologija – nove medijske umjetnosti
Saturday, 21st of May 2011 / Subota, 21.05.2011.

Zabok, Zelena soba – trg D. Domjanića 6

15 h -18h: New Media Art and Ecology
15 h -18h: Nove medijske umjetnosti i ekologija

Speakers/govornici:

Ivan Ladislav Galeta
Obzirom da si danas svatko može uzeti pravo biti umjetnicom ili umjetnikom, zato čak nije potrebna ni posebna naobrazba, u zadnje vrijeme postaje zabrinjavajućom činjenica kako isto tako svatko može smatrati da upravo njezina/njegova djela zaslužuju biti sačuvana za budućnost, čak i svojim cjelokupnim opusom.
http://timeinventorskabinet.org/wiki/doku.php/ladislav_galeta

Reni Hofmuller
Ekologija za Hofmuller nije samo pitanje kao što je: “koliko struje mogu konzumirati?”, no i razumijevanje ravnoteže. Postoji li ravnoteža u onom što ljudi donose među sobom, postoji li balans između onog što ide unutra i ono što ide van.
http://timeinventorskabinet.org/wiki/doku.php/reni_hofmuller

Jonhatan Prior
Prior radi na polju antropo-geografije u kojem istražuje odnos između prakse očuvanja okoliša i estetskih vrijednosti Velike Britanije. Kroz metodu détournementa te dekonstrukcije akustičnog okoliša Prior stvara nove zvučne ekologije pokazujući da soundwalk daje praktičarima i slušateljima mogućnost da aktivno sudjeluju u činu rekonstrukcije, podizanja, pa čak i brisanja psihoakustičkih svojstva prostora i vremena, nebitno da li se nalazi u umjetničkoj galeriji ili na gradskim ulicama.
http://timeinventorskabinet.org/wiki/doku.php/johnatan_prior

Nina Czegledy i Erika Pasztor
Zašto je hrana važna?
Živimo u vremenu kada se potrošačko društvo pokušava vratiti u ne-potrošačko društvo. Ovaj je pokušaj usko povezan s pojmom vremena i održivosti. Koncept održivosti postoji već odavno, no dobio je novi zamah u posljednjih nekoliko desetljeća. Novi poticaji se razvijaju primarno zbog ekoloških katastrofa i globalne financijske krize. Naravno, hrana je jedan od najznačajnijih faktora u ovoj borbi. Ekološki aktivizam u umjetnosti bio je evidentan ranije od ostalih mainstream javnih manifestacija i naširoko izražena danas više nego ikad prije.
http://timeinventorskabinet.org/wiki/doku.php/nina_czegledy

Conference is realized in partnership of Cal-me, Slovakia and UKE Croatia, with help of Gokul, Croatia.
Konferencija je realizirana u partnerstvu Cal-me iz Slovačke i UKE iz Hrvatske, uz pomoć Udruge Gokul iz Hrvatske

Conference is part of TIK (Time Inventors Kabinet) and MMKamp (Multimedia camp’11) projects by Cal-me, Bratislava and UKE Križevci.
Konferencija je dio suradnje projekta TIK (Time Inventors Kabinet) i rezidencijalnog programa MMKamp’11 (Multimedijalni kamp).

Lokacije/locations:
Zelena dvorana, Zabok – trg D. Domjanića 6

Leave a Reply